2013. január 28., hétfő

Burgonyás-téliszalámis omlett

Ma reggelire készítettem, és nagyon jól sikerült.



Hozzávalók: 1 omletthez: 15 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 kisebb tv paprika, 8 dkg szalámi, 1 ek. olívaolaj, őröl fekete bors, 1 tk.   szárított vagy friss petrezselyemzöld, 2 tojás, só.

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük.A megtisztított hagymát vékonyra karikázzuk. A paprikát apróbb kockákra daraboljuk.
A burgonyát, hagymát, paprikát a felhevített olajba tesszük (serpenyőben), sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon fedő alatt 10 percig sütjük Közben feldaraboljuk a szalámit és 10 perc után hozzáadjuk. 8-10 percig sütjük tovább fedő alatt.
A tojásokat elkeverjük egy csipetnyi sóval és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ráöntjük a serpenyőben lévő termékre. Lefedve sütjük addig, míg a tojás annyira megsül, hogy meg tudjuk fordítani, mint egy palacsintát. Megfordítva sütjük néhány percig.


Én melegen tálaltam, de van aki hidegen is szereti.