Hozzávalók: 8 fej hagyma, 2 leveskocka, 10 dkg vaj, 1 tk liszt, 1 kk piros paprika, só, sajt, kenyér, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A hagymát vékonyra szeleteljük.
A vajat egy kicsit felhevítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Amikor elkészültünk, meghintjük a liszttel és a piros paprikával, majd felöntjük 2, 2,5 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát meg a sót.
(Akkor van kész a leves, amikor a hagyma teljesen megpuhul, a leve pedig közepesen sűrű.)
JÓ ÉTVÁGYAT !
Nagyon jó kis recept, nagyon szeretem a hagymát minden formában...:)
VálaszTörlésMi is hagymásak vagyunk :-)
TörlésNagyon jó!!!Az egész család kedvence!
VálaszTörlés