2012. március 4., vasárnap

Lebbencsleves


Habár nincs olyan sok leves feltöltve a blogomra, mégis el kell, h. mondjam, nálunk kb. 7 napból 6 napon biztos, hogy van leves. Ilona miatt is készítek gyakran, na meg persze nagyon "leveses" az én Drágám is, én már nem annyira, de azért .... Nagyon szeretjük a lebbencslevest. :-) Nem ma készítettem, hanem hétközben (csak most töltöm fel), mert vasárnap nálunk mindig tyúkhús leves van.


Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg fodros nagykocka vagy lebbencs, 4-5 db közepes krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 tv paprika, 1 kk pirospaprika, só, bors, 2 tyúkhús leveskocka, 1 tk zsír.

Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, pörcöt készítünk belőle, majd a kisült zsíradékból kiszedjük. A fodros nagykockát a kisült zsiradékba tesszük, megpirítjuk, majd félretesszük.


A hagymát, paprikát apró kockára vágjuk, majd az 1 tk zsírban megdinszteljük. (Közben megpucoljuk a krumplit, és kockákra vágjuk.) Mikor a hagyma megdinsztelődött, megszórjuk borssal és pirospaprikával. (Vigyázva, h. ne égjen meg a pirospaprika.)
Beletesszük a krumplit, a fodrosnagykockát, és felöntjük vízzel. Teszünk bele két leveskockát, később, ha nem elég sós, akkor ízesítjük még sóval.
Ilona miatt én nem főztem bele erőspaprikát, csak a tálaláskor tettem a tányérba néhány darabot.


2 megjegyzés:

  1. Nálunk is minden nap van leves. De lebbencslevest még nem főztem. De mivel egyszerű, gyors, tenni fogok egy próbát:-)

    VálaszTörlés