2012. március 2., péntek

Narancsos sertéskaraj tócsnival

Tegnap vacsorára készült ez a finomság.

Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj, 2 narancs, só, bors, 1 ek zsír, 1 fej vöröshagyma, másfél deci víz, 1 tyúkhús leveskocka, 2 ek ketchup

Elkészítése:
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.A karaj mindkét oldalát megpirítjuk a felhevített zsírban.
Mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
A hagymát karikákra vágjuk, a karaj pirítása után, ugyanabban a zsírban megpirítjuk.
A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük. Néhány narancsszeletet belekockázunk és összeforraljuk.
Tűzálló tepsibe tesszük a hússzeleteket, azokra egy-egy szelet narancsot helyezünk, majd rárakjuk a hagymaszeleteket és megöntözzük a ketchupos narancsos lével.



160 fokon kb 1 óra alatt lefedve puhára sütjük.



Tócsni
Hozzávalók: 5 közepes burgonya, 1 fej vöröshagyma, két tojás, só, bors, kevés liszt, 2 ek zsír a sütéshez.



Elkészítése: A burgonyát lereszeljük, kiszorítjuk, belereszelünk 1 fej vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy kissé keményebb állaga legyen. Kis lepényeket formázunk belőle és a felhevített zsírban kisütjük.



Tálaláskor a tócsnit meglocsoljuk azzal a lével, amiben a hús sült.

6 megjegyzés:

  1. Jessus ez kínzás! Nagyon guszta!! Mentettem!!

    VálaszTörlés
  2. Ha a párom szeretné a narancsot, holnap ez lenne az ebéd. Engem rabul ejtett!

    VálaszTörlés
  3. ez nagyon guszta étel! El fogom készíteni:)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a receptet is vittem.Nagyon finom ebéd lesz belőle nálunk is!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Mindenkinek a hozzászólást! Megéri kipróbálni ezt a receptet azoknak akik szeretik kombinálni a húsételeket gyümölccsel. Nálunk nagyon bejött.

    VálaszTörlés