2012. június 8., péntek

Sültcsirke friss salátával kapros öntettel, fűszeres sült almával


A mai vacsi :-)
Hozzávalók: 1 kisebb egész csirke, 2 alma, sültcsirke fűszerkeverék ,só, sütőzacskó.
Saláta: Fodros saláta, paradicsom, paprika, hagyma (Ki milyen arányba szereti), néhány szem olivabogyó, 1 ek olivaolaj, só, néhány szál friss kapor, az öntet, amit nem én készítettem :-( Bolti kapros salátaöntet, de nagyon finom!!!!

Elkészítése:
A csirkét megmosom, megtisztítom kívül-belül, majd befűszerezem úgyszintén kívül-belül, de a fűszersó mellé én még egy kis sót is belecsempészek. Az almát négybe vágom, a magházat eltávolítom, (nem hámozom meg)és a csirke belsejébe rakom, majd hústűvel "összefogom" a pipi hátsóját, hogy az alma ne vándoroljon sütés közben. Sütőzacskóba teszem, és előmelegített sütőben 160 fokon sütöm kb máskél órát, utána kivágom a zacskót és 180 fokon pirosra sütöm mindkét oldalát.


Saláta: A megmosott paradicsomot,hagymát, paprikát feldarabolom,majd a salátalevelekhez teszem sózom, ráöntöm az olivaolajat. Tálaláskor megöntözöm az öntettel, apróra vágott kaporlevelet hintek rá, és egész vagy felezett olivabogyóval szórom meg.


Jó tudni:
-A sütőzacskót mindig meg kell szúrkálni hústűvel v tűvel (kinek hogy tetszik), mert előfordúlhat, hogy sütés közben szétrobban a zacsi, ha ezt nem tesszük. Elég két-három tűszúrás.
- A salátaleveleket érdemes egyenkét folyó víz alatt megmosni, mert maradhat homokszem vagy akár más is a fodrok között, ami evés közben elég negatívan befolyásolhatja a gasztronómiai élvezetet.
-Ha azt szeretjük, hogy ropogós legyen a saláta, soha ne készítsük el előre, hanem csak tálalás előtt pár perccel állítsuk össze. Pár perc az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése