Hozzávalók: 1 omletthez: 15 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 kisebb tv paprika, 8 dkg szalámi, 1 ek. olívaolaj, őröl fekete bors, 1 tk. szárított vagy friss petrezselyemzöld, 2 tojás, só.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük.A megtisztított hagymát vékonyra karikázzuk. A paprikát apróbb kockákra daraboljuk.
A burgonyát, hagymát, paprikát a felhevített olajba tesszük (serpenyőben), sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon fedő alatt 10 percig sütjük Közben feldaraboljuk a szalámit és 10 perc után hozzáadjuk. 8-10 percig sütjük tovább fedő alatt.
A tojásokat elkeverjük egy csipetnyi sóval és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ráöntjük a serpenyőben lévő termékre. Lefedve sütjük addig, míg a tojás annyira megsül, hogy meg tudjuk fordítani, mint egy palacsintát. Megfordítva sütjük néhány percig.
Én melegen tálaltam, de van aki hidegen is szereti.
Üdv újra itt, Bea!
VálaszTörlésRégebb én is készítettem néhányszor hasonlót, így tudom, hogy finom! Persze ha krumpli, csak az lehet:-)