2013. február 5., kedd

Lángos Limara receptje szerint


Hozzávalók: 30 dkg liszt, kb. 2 dl langyos víz, 2 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 tk só, 1 ek olaj.





Elkészítése: A hozzávalókat a víz és az olaj kivételével egy dagasztó tálba tesszük vigyázva arra, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra. Fokozatosan hozzáadom a vizet dagasztás közben. Mikor már összeáll a tészta akkor dagasztjuk bele az olajat. Lágy tésztát kell készíteni.
Duplájára kelesztjük, majd egyforma darabokra szedjük és gömbölyítjük. Hagyjuk állni kb 15 percig (Ne kelesszük túl, mert akkor magába szívja az olajat.)
Olajos kézzel megformálom, majd bő, forró olajban egyesével kisütöm.
Sülés közben érdemes az olaj alá nyomkodni, hogy hólyagos legyen a felülete.
Az olajat lecsöpögtetjük és reszelt sajttal, tejföllel, fokhagymával tálaljuk. (Ízlés szerint.)
Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe zúzott fokhagymát keverünk, azzal megkenjük a lángost, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Nekem ebből a mennyiségből 6 db kisebb lángos készült.





A recept  http://limarapeksege.blogspot.hu/2009/07/langos.html -tól származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése