2012. február 9., csütörtök

Gulyásleves (fortélyok)

Lehet sokaknak olyan elcsépeltnek tűnik ez a leves, de mi nagyon szeretjük. Gondolom, mindenki számára ismert a recept, ezért nem is azt fogom leírni (ha valaki szeretné, annak természetesen leírom), hanem azt, hogy nekünk hogy ízlik a legjobban.
Egyszerű pörkölt alappal kezdem, amiből nálunk nem hiányozhat a füstölt szalonna és a sertészsír. Ez nagyon finom ízt ad a levesnek. Amitől még nagyon finom lesz a leve, az pedig nem más, mint felöntés után a pörköltet és a zöldséget nem lassú tüzön főzöm, hanem hagyom forrni a levest, így sűrű lesz a leve. Az pedig, hogy kockára vagy csíkokra vágja valaki a zöldséget, csupán esztétikai kérdés. Mi csíkokra vágjuk bele.  A gulyásleves finommá tétele a normál recepten kívül számomra a füstölt szalonna, a sertészsír és a forralás kérdése.


JA, és általában, ha ilyen levest főzök, mindig palacsintát rendel mellé a familia, kakaós-lekváros a kedvenc. :-) (hozzá is kezdek :-))

Elkészült: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése