2012. február 6., hétfő

Zöldséges leveles másképp (muzsgyéval)

Hát, mint már írtam, az előző zöldséges leveles tésztát már régebben csináltam, ma egy kicsit másképp oldottam meg:-) Más töltelék, más öntet, nekünk így mégjobban ízlett.

Hozzávalók: Leveles tészta, 350g zöldségkeverék, 1 közepes csirkemellfilé, 1 doboz gomba (konzerv), 15 dkg trapista, 2 tojás, 1 evőkanál sertészsír, 4 gerezd fokhagyma, só, borsika fű. Az öntethez: 1 kispohár tejföl, fél FEJ fokhagyma, 1 evőkanál étolaj, csipetnyi só,bors.

Elkészítése: Megpárolom sós vízben a zöldségkeveréket, közben a kockákra vágott húst és gombát nagy lángon megpirítom, sózom, borsikafűt teszek rá, majd a végén a zúzott fokhagymát. Lereszelem a sajtot, és összekeverem két egész tojással. A majdnem készre párolt zöldséget, a gombás húst és a tojásos-sajtot összekeverem. Közben kinyújtom vékonyra a levelestésztát és a kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy az oldalát is kibélelem tésztával. Beleöntöm  a már elkészített tölteléket és a maradék tésztával beborítom. Teljesen be kell fedje a tészta a tölteléket alul, oldalt és fölül is. A tetejét megkenem tojással és az előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. Mikor szép aranybarna, akkor van készen ez a finomság.

Öntet:
Ajánlom, hogy legalább 2 órával a tálalás előtt legyen elkészítve, mert így sokkal finomabb.
Az zúzott fokhagymát megszórom 1 csipetnyi sóval és borssal, majd az evőkanálnyi olajat is beleteszem, és elkezdem kevergetni, végül beleöntöm a tejfölt is, és jól összekeverem. Tálaláskor ezzel őntjük "nyakon" a "torta szeletet". Ez az öntet kiválló sültekhez is. Nálunk a megnevezése muzsgyé. Az egész család imádja.








JA, a cumi, az nem szándékos volt, most vettem észre, hogy Ilona odacsempészte. :-) A fotók nem tökéletesek, de majd gyakorlom.......

4 megjegyzés:

  1. Hmmm... Na ez az!!! Hogyan hízzunk ducikára?! :-)

    VálaszTörlés
  2. Hááát, könnyen hízhatunk....sajnoooooooos :-(((

    VálaszTörlés
  3. Nagyon profi:-)
    Na most aztán elhatároztam, hogy zöldségtortát fogok sütni. Előbb egy picikét, hátha kedvet kap rá a család:-)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem először csk kevés zöldséget tegyél bele, ha annyira nem szeretik....
    Pedig nagyonnn finom:-)

    VálaszTörlés