2012. február 21., kedd

Almakrém réteslap-kosárban

Egy könnyű, finom desszerttel akartam meglepni a kis családomat, ....sikerült :-) Nagy sikert aratott.

Hozzávalók: 2 réteslap, 5 közepes alma, 3 tojás fehérje, 2 ek. aprított dió, 1 kk fahéj, 2 ek. porcukor, 1 csipetnyi só, 2 ek sárgabarack lekvár, 1 (étcsoki) tortabevonó.

Elkészítése:
A réteslapokat 4-4 egyenlő részre vágjuk, tűzálló tálkákba tesszük úgy, hogy kis kosárka formája legyen, majd 190 fokon aranybarnára sütjük.
Az almákat negyedekbe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és 180 fokon megsütjük. Közben megpirítjuk a diót egy serpenyőben. Amikor már langyosra hült az almánk, egy késsel kicsit összedaraboljuk, majd hozzá keverjük a porcukrot, a fahéjat, 1 ek lekvárt és 1 ek. pörkölt diót.
A tojásfehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd az almakeverékhez adjuk. Egybekeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a habot.
A kosárkákba kanalazzuk a keveréket és betesszük a sütőbe. 180 fokon addig sütjük, amig barnulni kezd az almakrém.
Amíg kihül 1 ek diót összekeverünk 1 ek lekvárral és 1 tk-val teszünk minden kosárkánkba az almakrém tetejére. Amikor teljesen kihül a krém, akkor csorgatjuk rá a tortabevonót. Én nem vittem túlzásba a "csokizást", hogy ne nyomja el a fahéjas alma ízét.

2 megjegyzés:

  1. Jó kis meglepi:-) Nagyon tetszik az almatöltelék, valamibe bele fogom csempészni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízletes volt. Nem túl édes, és ez az ami nekünk pont megfelel. Sikerült igazi ízharmóniát elérni a familia igényének megfelelően.

      Törlés