2012. február 16., csütörtök

Almával és hagymával töltött sültcsirke

Elég gyakran szoktam ezt a sültet készíteni, mert nagyon szeretjük. A kislányom is odavan érte :-)
Nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú egész csirke, 1 nagy fej hagyma, 1 nagy alma, só, bors, majoránna, sült csirke fűszer só, sütő zacskó.

Elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, lemossuk, kimossuk :-)
Az almát és a hagymát nagyobb kockákra vágjuk.

A csirkét belül jól befűszerezzük, majd megtöltjük a darabolt hagymával, almával.


 Mikor elkészültünk ezzel a folyamattal, akkor hústűvel összefogjuk a csirke "hátulsó fertáját", hogy ne essen ki a töltelék a sütés ideje alatt. Befűszerezzük a kűlsejét is.


Sütőzacskóba rakjuk.
                                     


Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 2 óra alatt készre sütjük.


Köretnek a finom töltelék mellé még burgonya pürét készítek.

2 megjegyzés:

  1. Húú de nagyon jól hangzik. Bár én még soha nem sütöttem almával húst, lehet itt lenne az ideje kipróbálni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megéri kipróbálni. Szerintem nagyon harmonizálnak az ízek.

      Törlés