2012. február 20., hétfő

Francia hagymaleves

Ez is egy nagyon egyszerű leves, ugyanakkor nagyon ízletes.

Hozzávalók: 8 fej hagyma, 2 leveskocka, 10 dkg vaj, 1 tk liszt, 1 kk piros paprika, só, sajt, kenyér, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítése:
A hagymát vékonyra szeleteljük.


A vajat egy kicsit felhevítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Amikor elkészültünk, meghintjük a liszttel és a piros paprikával, majd felöntjük 2, 2,5 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát meg a sót.
(Akkor van kész a leves, amikor a hagyma teljesen megpuhul, a leve pedig közepesen sűrű.)



 Amig készre főzzük a levest, lereszeljük a sajtot, és elkészítjük a fokhagymás pirítóst.


Tálaláskor a pirítósra szórjuk a reszelt sajtot, és arra öntjük a forró levest.



JÓ ÉTVÁGYAT !

3 megjegyzés: