2012. február 10., péntek

Natúr sertéssült savanyú káposztás lepényen kolbászos öntettel

Hozzávalók: 6 szelet sertés karaj
50 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 ek sertészsír
2 tojás
3 dl főzőtejszín
1 ek liszt
15 dkg füstölt kolbász
só,bors, egész fűszerkömény



Elkészítése: A savanyú káposztát átöblítjük, lecsöpögtetjük. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsírban megfonnyasztjuk, majd beleszórunk 1 teáskanál köményt, utána belekeverjük a káposztát és megdinszteljük. Mikor elkészült, hagyjuk kihülni.



Amig hül a káposzta, apró kockára vágjuk a kolbászt és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzákeverünk 2 dl tejszínt. Addig forraljuk, amig elkezd sűrűsödni. (Ez el is készült :-) )



Közben a már kihült káposztához keverjük a lisztet, maradék tejszínt, és a két tojást. Összedolgozzuk, majd lepényt formálunk belőle és beletesszük az enyhén kizsírozott tepsibe. Előmelegített sütőbe tesszük 180 fokra, és addig sütjük, amig elkezd szépen pirulni.
Amikor elkészült, nem vesszük ki azonnal a tepsiből, mert akkor szétmegy. Mikor egy kicsit kihült, lehet tálalni.


A karajt hosszanti irányban bevagdossuk, hogy sütés közben ne "ugorjon" össze. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit kikloffoljuk.(éppen csak egy kicsit!!!)


Nagyon kevés zsírban, nagy lángon kérget sütünk a húsra, így nem fog kiszáradni.


Miután elkészült, sütőzacskóba tesszük, és 180 fokon előmelegített sütőben készre sütjük.



ÉS méééég: van benne jó sok szeretet, mosoly.......... :-)


5 megjegyzés:

  1. Micsoda átváltozás:-)
    Nagyon jó a bemutatkozód. No meg a recept is. Szépen tálaltad!

    VálaszTörlés
  2. Bea, szeretnék Neked átadni egy díjat, a sütis blogomon találod. Nézz be érte, légy szíves! Fogadd szeretettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én fogadom szeretettel, csak még nem jottem rá, hogy kell...... na hátha sikerül!

      Törlés
    2. Köszi:-) Lemented a képet a gépedre, felteszed a te blogodra, a szöveget bemásolod, s továbbküldöd, akinek szeretnéd. Én legalábbis így szoktam...

      Törlés