2012. február 15., szerda

Resztelt máj

Háááát, nem volt időm nap mint nap feltenni az aznapi kaját (-úgy szerettem volna, h. akinek szüksége van rá segítsek ötletekkel, receptekkel a mindenapi eledellel kapcsolatban.), na de sebaj, hát most van egy kis időm, így néhányat megosztok.

Resztelt májat nem szoktunk főzni gyakran, de néha megkivánjuk. :-)
Hozzávalók: 1 kg máj , 4 közepes vöröshagyma, 1 ek sertészsír, 1kk. pirospaprika, 1 ek. majoránna, 1 kk. bors, só.

Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk, és a zsírba elkezdjük fonnyasztani, majd mikor elkezd pirulni, beleöntünk kb. fél deci vizet. Mikor zsírjára sütjük a hagymát (nem lesz már benne több víz), újra felöntjük vízzel, és újra lesütjük, így jó szaftja lesz a májnak.... Levesszük a tűzről a szaftot, belekeverjük a pirospaprikát, a borsot és a majoránnát. Visszatesszük a tűzre, és belekeverjük a ujjnyi csíkokra vágott májat. Addig nem öntjük fel vízzel, amig elkezd szépen fehéradni, mikor ez megtörtént hozzáöntünk kb. 1 deci vizet, és készre főzzük.

Vigyázat! Ajánlatos gyakran ellenőrizni a májat, hogy ne keményedjen meg. Hamar elkészül, a végén már sűrű szaftja lesz, és csak a kész ételt sózzuk ízlés szerint, különben megkeményedhet.

Én főtt burgonyával és házi savanyúsággal tálalom. Nagyon finom:-)))

3 megjegyzés:

  1. SZia! :-) Milyen érdekes, így is biztos nagyon finom, de én totál másképpen tanultam, a végeredmény mégis ugyanez:-) Mi nem vizezünk ennyiszer, csak a végén, amikor a májat is kifehérítettem. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Mi azért vizezünk, mert így a hagyma finom szaft lesz. Biztos úgy is nagyon finom!
      Puszi

      Törlés
    2. Úgy is van szaftja:-) Anélkül meg sem ennénk:-)
      Puszi!

      Törlés